Gastenboek
stageplekken
Dag Tom,
Dank voor je antwoord. Ik zal contact zoeken met het door jou genoemde ziekenhuis.
Wens je een behouden vaart!!!!!!!!
Stages voor doktersassistentes op Malta?
Hallo Tjeerd,
Contacten in de medische sector hebben we op Malta niet gelegd. Gelukkig niet nodig gehad. Bovendien staan we op het punt te vertrekken naar Holland. Na terugkeer op Malta willen we snel vertrekken, liefst binnen enkele dagen. We zien dus geen kans om aan je verzoek tegemoet te komen. Je kunt het echter zelf proberen door contact op te nemen met het Mater Dei Hospital, het grote universiteitsziekenhuis van Malta. Het e-mailadres is mdh@gov.mt en de website is http://www.materdeihospital.org.mt/ (Die is overigens grotendeels in het Maltees, maar je kunt gewoon in het Engels mailen aan de voorzitter Professor Albert Fenech) Succes en groet! Tom
stageplaatsen Doktersassistenten
Dag Tom en Ans,
Door collega Sjouke Dijkstra uit Mantgum op jullie site gewezen.
Even rondgekeken en met name het verhaal van Thyboron is leuk.
elf ooit gevaren op viskotter, daar geweest en later tientallen malen de Lange Molen afgelopen, tijdens vakanties, ook met slecht weer. Ken alle door jullie bezochten plekken in Thyboron.
Ik ben op zoek naar 2 stageplekken voor doktersassistenten op Malta in de periode eind augustus tot begin november.
Collega Sjouke gaf aan dat ik deze vraag ook wel bij jullie kan neerleggen omdat jullie daar nu liggen.
Heb tot nu toe niets kunnen bereiken.
Wie weet hebben jullie al contacten in die richting.
Wens jullie nog een goed verblijf en hoop iets te mogen lezen van jullie kant.
Groet,
Tjeerd Dussel
Opleidingscoordinator Assisterenden Gezondheidszorg ROC Friese Poort
Leeuwarden.
In mijn vrije tijd nog bezig als voorzitter van 'slands oudste visserijvereniging.
Kijk maar eens op www.hulpinnood.nl
Dus de link met water en schepen is er nog steeds!!
Derrick Prinses Juliana
Trouwe klanten van Prinses Juliana willen weten of het klopt dat Derrick niet meer tot 1 van de bemanningsleden van de Prinses Juliana behoort. Onze klanten gaan 30 mei mee en ze zouden het erg jammer vinden.
We kunnen op geen enkele manier achter komen, vandaar dit bericht.
Alvast hartelijk dank!
Tom,vergeet niet om de schroefas-afdichting te ontluchten(knijpen tot er water komt)
gr Fons
Kielproblemen
Hallo Jan,
Destijds waren er vijf zusterschepen, dus ook 43DS´n, met gelijkaardige problemen. De opvolger Jeanneau SO 42DS heeft een andere constructie gekregen. Daar speelt het probleem dus niet meer.
Lees meer in het Logboek Vooraf 2007.
Vriendelijke groet, Tom Zijlstra
kiel
via jullie website gehoord over kielprobleem, bij jullie opgelost, oef.
hadden jullie nog weet van anderen met gelijkaardig probleem, zou Jeanneau de constructie veranderd hebben bij jongere modelen, ondertussen aan jullie veel zeilgenot daar ergens op de middel.zee. GENIET ERVAN
Aardplaat SSB installatie9
Beste Tom, De klant heeft altijd gelijk, daarom staam er zoveel schepen op de kant met schoongekrapte aardplaten?! Ik ben er duidelijk niet in geslaagd om met mijn sumiere informatie je enig inzicht te verschaffen in deze complexe materie. Deze informatie heeft zelfs niet je nieuwsgierigheid geprikkeld want je hebt me er verder geen vragen over gesteld. Opmerkelijk vind ik wel dat tijdens jullie metingen geen stukje aangroei, wat van de aardplaat is verwijdert, is gemeten, maar dit terzijde. Verder ben ik het w.b.t. de gedane meting roerend eens met Gerard Blokhuis. Praktisch maakt het niet veel uit hoe de aardplaat “bekleed “ wordt: door aangroei of antifouling, hij blijft zijn werk wel doen. Ik ben het met Fons eens dat de opppervlakte wel kleiner wordt door het aanbrengen van antifouling, maar dit zal ook wel gebeuren door de aangroei die op de plaat gevormd wordt, maar dit is slechts een aanname van mij. Ergo laat de plaat kaal, zoals je al besloten hebt! Ik wens je verder een goede vaart! Met vriendelijke groet Maarten
aardingselectrode
Ans alsnog van harte gefeliciteerd. Zal me even nader bekendmaken:ik was directeur van de Groenmarkt in Gorkum en als zodanig deelnemer aan het geheime overleg in Deil ter voorbereiding van de fusie plm 12 jaar geleden. Daarvan ken ik Tom.
De diskussie over de aardingsplaat lijkt mij als amateurelectronicus de volgende kant op te moetene plaat dient als tegenhanger van de antenne. De hoogfrequente weerstand van de plaat moet laag zijn voor de gebruikte frequentie. Het heeft daarom geen zin de laagfrequente of gelijkstroomweestand te meten. Wil je echt weten wat de invloed van een beschermlaag is dan zou je de wisselstroomweerstand moeten meten voor de frequentie die je zender gebruikt in kale en geschilderde situatie. De handigste meting is gebruik maken van een veldsterktemeter of antennestroommeter die de meeste zenders bezitten. De meting met de hoogste stroomsterkte onder gelijkblijvende situatie geeft de beste geleidbaarheid van de plaat, met of zonder antifouling, weer. Maar het zou mij niet verbazen dat je nauwelijks of geen verschil meet. Ben benieuwd naar de reacties. Succes en goede tijd.
Gerard Blokhuis
Als eerst gefeliciteerd Ans.
Tom bij de spareparts vind je ook een vetnippel voor de Maxprop en een paar reserve inbusboutjes.
PS:als de antifouling onderwater zit zal deze waarschijnlijk wel geleiden(maar daar gaat het niet om het raak oppervlak is belangrijk)