Gastenboek
Importeren van wijn
Dag Tom,
Tot mijn verbazing las ik in je logboek van 26-02-2011 dat ik iets zou afweten van het importeren van wijn. Ik weet niets van wijn af, behalve de prettige roes die je er van krijgt. De Wim die in het gastenbroek schreef is dus iemand anders of heeft toevallig dezelfde naam.
Hartelijke groeten, ook aan Ans,
Wim van Heel uit het onzalige Papendrecht
Wijnen van de Golan
Hallo Wim. De Golan Winery geeft op zijn website aan dat Intercaves BV in Harderwijk hun wijn importeert. Maar op het overzicht van importwijnen op de website van Intercaves staan ze niet. Helemaal geen wijn uit Israël, overigens. Inderdaad is import van die wijn in de Europese Unie verboden. Zie hier. Niettemin kun je ze bestellen, bijvoorbeeld bij Le Connaisseur in Rijswijk en staan ze ook op de importlijsten van de Databank Wijnimport (trefwoord Golan) Dus hoe dat zit is me niet duidelijk.
Iets anders is natuurlijk de vraag of je vindt dat je die wijn kunt drinken. Een politieke vraag dus. De Golan is inderdaad bezet gebied en het zal bij een vredesregeling teruggegeven moeten worden aan Syrië. Ik verwacht echter dat zo'n regeling het mogelijk zal maken voor de lucratieve wijnbouwbedrijven in de Golan om gewoon door te produceren. Syrië zal de omzetbelasting die het ermee vangt waarderen. Ik heb tegen die achtergrond geen probleem om van de Golan wijn te genieten.
Wanneer gaan we weer varen? Waarschijnlijk in de eerste weken van april en hopelijk naar de Rode Zee. Eindelijk!
Hartelijke groet, Tom
Import uit Golan
Hallo Ans en Tom,
Tom je geeft aan dat de rode wijn van de Golan evt. ook in Nederland te krijgen is.
Dit lijkt me sterk omdat economische verkeer met bezet grondgebied niet toegestaan is. Ik weet dat Israel dit op vele manieren omzeilt, maar toch.
Maar eh...wanneer gaan jullie weer varen?
Groetjes,
Wim
caesaria
Beste Ans en Tom,
Jullie website lezen we nog steeds met veel interesse, de leuke reisverslagen, de interessante bespiegelingen over onze aarde, de onmetelijke kosmos, het al dan niet bestaan van god, etc etc.
Ook ik denk, met Gert Reedijk, dat over drieduizend jaar jullie site nog wel zal worden bestudeerd, al is hij geschreven door een armzalige HBS-er.
In verband met die vermoedelijke eeuwigheidswaarde van jullie site wil ik natuurlijk ook graag een bijdrage leveren, en wel over het raadselachtige mozaiek in het Romeinse badhuis in Caesarea.
Bij mij op de zaak heb ik een Griekse medewerker, die ik jullie foto van het mozaiek heb voorgelegd, en hij kon een deel van de tekst verklaren. Het is inderdaad oud-Grieks.
Het eerste woord was hij niet zeker van, dit moet een soort heilwens zijn; gegroet, of eer aan u.
Het tweede betekent glorieus, eervol, en het derde woord is een naam, Aloktios.
Het vierde is een aanduiding van een rang, een gewest- of stads-bestuurder, een man van aanzien dus deze Aloktios, misschien de eigenaar, of de opdrachtgever voor de bouw van dit huis.
Het laatste woord is weer een heilwens; wij wensen hem vele jaren toe.
Er staat dus ongeveer, volgens mijn collega:
“Heil u, glorierijke Aloktios, bestuurder van onze stad, wij wensen u nog vele jaren toe.”
Nou, graag gedaan, ik sta open voor commentaar van andere site-lezers, nog veel reisplezier samen en blijf schrijven, vriendelijke groet,
Cees Streefkerk.
Allah akbhar
Beste Ans en Tom
Zojuist weer eens even jullie website gelezen. Als van ouds een prachtige mix van reisverslagen, historische wetenswaardigheden en persoonlijke beschouwingen. En recent ook veel informatie over drivers, converters en comptabiliteit, valt me op. Nuttig natuurlijk en erg van deze tijd. En het mooie van dit Opus Magnum is dat er geen uitgever aan te pas is gekomen. Zou jij Tom op het World Wide Web net zo oud worden als de piramiden van Cheops? En bron zijn van wetenschappelijk onderzoek over drieduizend jaar?
Mooi om te horen dat je nu de Rode Zee opgaat. Je hebt je natuurlijk gerealiseerd dat de spelregels hier erg anders zijn. Schoenen uit als je de moskee in gaat, Ans bij het passagieren een sluiertje mee in haar tas voor het geval dat. En straks in de golf van Aden vooral niet terugschieten op Somalische piraten! Leer ook wat Standard Korean Vocabulary is mijn advies. De Koreaanse marine is de enige die totnogtoe en gekaapt schip probleemloos heeft terug veroverd.
Ik mis onze gesprekken over de zin van het leven, het bestaan van God en de oneindigheid van het heelal. Nu je deze koers vaart zullen we voorlopig niet bij elkaar langszij liggen. Laat weten wanneer jullie weer eens in Nederland zijn, dan kunnen we elkaar bezoeken.
Sterke met je verdere herstel proces en samen een hele goede vaart.
Gert.
PS Zojuist Young Lovers beluisterd.
sé-sankje
hi neef,sinds kort ook maar een laptop aangeschaft.Oom Klaas attendeerde me op deze site en ik heb met veel belangstelling van jullie verslagen genoten.Zoals je weet heb ik jaren gevaren als matroos op de GHV,en ben later polyester bewerker geworden.Nu met pensioen.Je zo favourite kapitein Rob verhalen ben je dus toch aan het verwezenlijken,op het goede schip Dulce (cancao do mar=sé-sankje)Succes en sterkte met alles ,vooral jullie gezondheid,até logo si DEUS quizer!
Vogel
Zie de volgende link.
http://www.levitt.com/news/category/announcements/
Hier staat een sstukje over deze vogel.
Groet,
Henk
vreemde vogel
Hallo Ans en Tom,
De vogel die jullie gezien hebben is de HOP. Wij zagen deze vogel in Griekenland , hartelijke groet uit het grijze en regenachtige Arkel, Truus
we missen je!
Hoi Tom en Ans,
Fijn te lezen dat jullie weer goed zijn aangekomen op de bestemming.
Wel saai Tom, na zo'n twee maanden in het weekend een glas te hebben gedronken in het Wijnhuis, je gisteren te moeten missen!
Enfin, de tijd gaat snel en voor je het weet zit je er weer!
Het ga jullie goed daar!
Lieve groeten,
Jacqueline en Inge
Computer
Hallo Tom,
Ik las zojuist over de problemen met de laptop. Vaak is de computer van dit soort kwalen te genezen door hem geheel stroomloos te maken. Dit doe je door de accu even te ontkoppelen. Het proberen waard.
Goede reis en een behouden vaart!
Met vriendelijke groet,
Ron Veerman