www.sailing-dulce.nl

Logboek 2020/2 Lente en corona

Zierikzee (3)

Zierikzee. Bedriegertjes op het Havenplein.
Zierikzee. Bedriegertjes op het Havenplein.

Zondag 21-06-2020

Het is vandaag wisselend bewolkt; vanmorgen overheersend zonnig, vanmiddag overheersend bewolkt. Een enkele keer vallen er wat druppels, maar tot een echte regenbui komt het niet. Wel staat er een flinke zuidwestenwind, Bf 5. Een groot deel van de passanten vertrekt. Ze moeten morgen weer werken, nemen we aan. We slenteren naar het Havenplein en drinken koffie. Er zijn bedriegertjes op het plein. Kinderen genieten ervan en wij ook (foto hierboven). Daarna boodschappen bij de AH-supermarkt op de Lange Nobelstraat. Opnieuw berichten dat er er volgende week een hittegolf op komst zou zijn. 's Middags heerlijk lezen en luieren in de kuip, vanavond lekker samen uit eten bij dat Portugees restaurent (zie gisteren).

 

De laatste cijfers van het RIVM en het coronadashboard:

 

Positief geteste personen

49.593

(+98)

Ziekenhuisopnames 11.849

(+3)

Overleden personen

6.090 (+1)

Reproductiegetal R0

0,56 ( - )
Nu besmette mensen 1715 ( - )

 

Een anti-lockdowndemonstratie op het Malieveld in Den Haag ontaardt in rellen. Mensen luisteren niet naar de instructies van de agenten om afstand te houden. Op de demonstratie kwamen veel voetbalsupporters af. 'Dit heeft niets meer met een normale demonstratie te maken', twittert de politie.

     Er zijn indicaties voor een tweede golf van besmettingen in Israël en in de Australische deelstaat Victoria. In de zuidelijke staten van de Verenigde Staten waarschuwen autoriteiten dat er steeds meer jonge mensen besmet raken met het coronavirus. De verschuiving is vooral te zien in delen van Florida, South Carolina, Georgia en Texas, staten waar de coronamaatregelen als eerste werden versoepeld. Virologen veronderstellen dat de jongeren onvoldoende afstand houden. Bij het flatgebouw in Göttingen, Duitsland, waar 700 mensen in quarantaine zitten, probeerden honderd bewoners vandaag toch de straat op te gaan. Bij 120 van de 700 was corona vastgesteld. De bewoners braken door de hekken en gooiden onder andere stenen en autobanden naar de politie waarop die traangas inzette. Een aantal politieagenten is gewond geraakt. Gisteren raakten meer dan tien politieagenten in Stuttgart gewond bij straatgevechten met groepen jongeren, die afgelopen nacht al plunderend door de Duitse stad trokken. Met name de jongere generaties pikken het corona-regime niet meer en mogelijk ook de dreigende werkeloosheid. Let wel, dit is misschien pas het begin. Naar het begin van dit kwartaal