www.sailing-dulce.nl

Logboek 2020/1 Naar Antarctica

Gorinchem (184)

Onze tocht op Antarctica. Binnen de rood gestippelde cirkel hebben we geruime tijd rondgezworven tussen het ijs.
Onze tocht op Antarctica. Binnen de rood gestippelde cirkel hebben we geruime tijd rondgezworven tussen het ijs.

Maandag 23-03-2020

Een stille maandag. We komen het huis niet uit, behalve dat Anna even snel boodschappen haalt bij de Spar in de binnenstad. Anders dan bij andere supers is het er heel rustig, geen rij en geen gehamster. Buiten schijnt de zon vol overdaad en opnieuw is het desondanks koud door de gure oostenwind. Ondertussen gaat het goed met al onze kinderen. Barbara gaat naar haar werk en Tessa werkt deels thuis, al gaat dat niet altijd. Het hotel van Derrick in Wijk aan Zee is gesloten. Floor sprak ik zaterdag al; met haar en de kinderen gaat het goed. Rommert en Lois maken het goed, ze werken eveneens thuis en de zwangerschap vordert zonder problemen (17e week). Bas staat in Den Haag wel in de winkel maar veel klanten komen er niet.

      De laatste 24 uur nam het aantal dagelijkse slachtoffers in Nederland van de coronapandemie wat af: 34 doden. Zaterdag waren het er nog 43. Volgens een woordvoerder van het RIVM is het nog te vroeg om enthousiast te zijn. Het instituut denkt dat deze week cruciaal is om te zien of alle maatregelen effect hebben. Vanavond is er een persconferentie.

 

Hierboven een preciezere kaart (dan die op Google Earth een paar dagen eerder) van onze tocht in de Weddellzee. We hebben het erg getroffen dat de zee bevaarbaar was tot Snowhill-eiland, ons zuidelijkste punt. Oorzaak: de erg warme zomer op Antarctica?

 

De hele dag ben ik bezig met het verslag van de volgende dag van de tocht, woensdag 04-03-2020. Niet zozeer omdat er veel te vertellen was, maar omdat de kwaliteit van de WiFi-verbinding van Ziggo allerberoerdst is. Natuurlijk, al die gedwongen thuiszitters gaan op internet, maar kunnen ze er niet meer capaciteit tegenaan gooien? Uiteindelijk lukt het met behulp van mijn Huawei-apparaatje met eigen netwerk via T-Mobile redelijk. Dat is de verbinding die ik anders altijd op de boot gebruik. Terug naar boven