www.sailing-dulce.nl

Logboek 2010/1 (Kreta>Fethiye)

Veen (3)

Ans voert de eenden de rest van de pastaschotel van gisteravond
Ans voert de eenden de rest van de pastaschotel van gisteravond

Vrijdag 26-03-2010

Pas vanmorgen vroeg, nog in bed, dringt het tot me door dat ik Douwe Fokkema, die nu met zijn Johanna door de Rode Zee op weg naar huis is, bijna vier jaar geleden ontmoette in het Noordspaanse Camariñas. Dat was tijdens onze proeftocht over de Golf van Biscaje in de zomer van 2006. Eind juli was Ans teruggekeerd naar Holland en lag ik in Camariñas te wachten op mijn opstapper Freek voor de terugweg. Douwe en zijn partner Maaike lagen buiten de haven geankerd en waren bezig met fourageren. We spraken elkaar een paar keer in de lokale supermarktjes. Binnen vier jaar op zijn eentje de wereld rond gezeild. Petje af.

 

Het is bewolkt weer en een stuk frisser dan gister. Wel droog. De EU heeft in een compromis besloten dat de Grieken voor financiële steun bij een noodfonds kunnen aankloppen, dat gevuld wordt met geld uit het IMF en landen van de euro. Geen enkel euroland is verplicht bij te dragen. Toch enigszins een zwaktebod: Europa is niet eens in staat zijn eigen boontjes alleen te doppen. Ans voert de resten van de pastaschotel van gisteravond aan de eenden (foto hiernaast)

 

Opnieuw doende met mijn voordracht voor morgen. Om 11 uur gaat Ans´telefoon. Derrick meldt dat ze een flat in Gorcum kunnen betrekken op 20 april aanstaande. Eindelijk! Liam is vandaag ook goed. Langzaam nemen de dingen een draai ten goede, hopen we. Mijn toestand:

- Hormoontherapie met 3-maandelijkse Zoladex-injecties: 1 injectie, 11 te gaan

  Bloedsuiker nuchter: 6,2 mmol/l, gewicht: 80 kg

  Bijwerkingen: veel opvliegers

- Bestralingstherapie: 23 bestralingen, nog 12 te gaan

  Bijwerkingen: vaker plassen, eerder moe

 

Na de boodschappen in Veen belt Derrick opnieuw met meer goed nieuws: de infectie van de Port-A-Cath van Liam is tot staan gebracht en hij mag morgen naar huis. Nou ja, naar het logeeradres bij Tessa in Gorcum. Ik val met mijn boek op de bank in slaap tot de goede Herman me komt ophalen voor de 24e bestraling in Tilburg. Hij blijft vanavond bij ons eten, zijn vrouw is naar haar zus. Het is overigens onze trouwdag. Zes jaar geleden traden we in het huwelijk in het gemeentehuis van Geldermalsen na twee jaar samengeleefd te hebben. Bij elkaar acht jaar in voor- en tegenspoed gelukkig met zijn tweeën. Mogen er nog vele volgen. Terug naar boven