www.sailing-dulce.nl

Logboek 2019/4 Herfst in Gorinchem

Gorinchem (96)

Thijs (9) speelt de 6-jarige Ramses Shaffy in een filmpje op DWDD.
Thijs (9) speelt de 6-jarige Ramses Shaffy in een filmpje op DWDD.

Dinsdag 26-11-2019

Vol trots en liefde keek ik gisteravond naar DWDD. De uitzending was geheel gewijd aan het overlijden van Ramses Shaffy tien jaar geleden (op 1 december 2009). De studio zat vol met toneel- en kleinkunst studenten, Ramses-fans, jonge muzikanten en theatermakers. Iets voor de helft van de uitzending kwam er een video-clip langs, bij het lied 'De trein naar het noorden', waarin Shaffy vertelt over hoe zijn moeder hem op 6-jarige leeftijd vanuit de Côte d' Azur op de trein zette naar Amsterdam. Een triest autobiografisch lied, een opname van Shaffy zelf. Het fragment begint op 26 minuten, de clip op 28,30 minuten. En wie zien we daar zitten, in mooie zwart-wit beelden in het stoomtreintje van Enkhuizen naar Medemblik? Mijn oudste kleinzoon Thijs! De zoon van Floor, die zelf redactiecoördinator van het programma is. Thijs doet het prachtig! Zo ernstig als hij kijken kan! Hij speelt een bleek, dapper en stil jongetje, grote geruite pet op, bruin koffertje aan de hand, alleen op weg naar het noorden, naar een tante bij wie hij moet gaan wonen om naar de lagere school te gaan. Hier kun je het zien.

 

Het is vandaag een saaie, grijze dag. Oppasdag voor Anna. Op het Eind snoeit men verder aan de bomen. Er komt warempel nog een boom met feestverlichting bij. Op de Peterbrug staat weer eens een grote truck met oplegger vast.

     Ik verricht de computerhygiëne aan beide laptops. Op mijn oudje, die dient als reserve, draait Windows 7 nog steeds. Maar de ondersteuning door Microsoft komt media januari te vervallen. Ik probeerde al eens om Windows 10 erop te zetten, maar dat ging niet. Moet ik nog eens uitzoeken. Verder lezen in 'Falend Licht' van Krastev & Holmes. Blijkt een uitstekend boek. Op de achtergrond orgelkoralen van César Franck, gespeeld door de legendarische Albert Schweitzer. Dan hoef je het huis niet uit. Terug naar boven