www.sailing-dulce.nl

Logboek 2019/2 Voorjaar in Gorinchem

Gorinchem (269)

Dulce vandaag in marina Numansdorp De lijnen zitten erop, de buiskap met de nieuwe ramen en de opgevouwen bimini.
Dulce vandaag in marina Numansdorp De lijnen zitten erop, de buiskap met de nieuwe ramen en de opgevouwen bimini.

Zondag 12-05-2019

Een zonnige dag met een narrige noordenwind. Anna gaat de kleding bijeen zoeken voor onze komende maanden aan boord. Sommige kleren kunnen we niet meer lokaliseren. Zijn die nog aan boord of in één van de kasten in de kelder? Of ligt Alzheimer op de loer? Het doet denken aan het soort problemen van een stel dat pas uit elkaar is. Of een LAT-relatie heeft. Liggen de schone onderbroeken bij jou of bij mij? Voorzien van schriftelijke instructies rijd ik aan het eind van ochtend naar Numansdorp. Wat ik moet zoeken, vind ik niet. Mijn warme vest ligt dus toch in de kelder. We hebben mensen gekend die hiervoor een computerprogramma hadden. Dat werkt alleen als je nauwgezet alle mutaties registreert. Kom nou, het komt vanzelf een keer boven water.

     In Numansdorp werk ik heerlijk viereneenhalf uur aan boord. Eerst vallen er nog wat lichte buien, maar na half twee blijft het droog. Eerst wat klujes binnen, daarna aan dek. Ik scheer alle lijnen in, zet de buiskap op - met de nieuwe ritsen en ramen! - en installeer de bimini en vouw hem daarna in en rits de hoes erover. Het is een genot om gedachtenloos aan dek te klussen. Geen enkele behoefte om iemand aan te spreken. Waarom neemt dat verlangen af als je ouder wordt? Heb je misschien al genoeg meegemaakt? Wat er in de wereld geschiedt houdt me deze lange middag met zon en wolken overigens evenmin bezig. Gewoon prettig klussen, hooguit met een licht schuldig gemoed. Er gaat vast van alles en nog wat verkeerd, maar ik weet er even niets van. Soms heb ik geen lust meer om al het negatieve nieuws te weten. De makke is dat teveel mensen zich die luxe altijd veroorloven. Vanavond reeds zal ik het nieuwshiaat inhalen. Zonder illusies.

     Ik ben om half vijf klaar voor vandaag. Zonder file-oponthoud rijd ik terug naar Gorcum. Wiger & Arina komen langs voor een afscheidsborrel. Later diept Anna mijn warme vest op in de kelder. Zij die alles aan het licht brengt.  Terug naar boven