www.sailing-dulce.nl

Logboek 2009/2 (Çanakkale> Odessa>Kreta)

Áyios Nikólaos (4)

Dulce aan de kade in Áyios Nikólaos
Dulce aan de kade in Áyios Nikólaos

Woensdag 14-10-2009

Het is vandaag bewolkt. Ik installeer de loopplank wat hoger, zodat hij minder gemakkelijk tegen de elektriciteitskast slaat (foto hierboven). Geleidelijk maken we ons vertrouwd met dit stadje, dat een halfjaar ons domicilie zal zijn. Ik moet bekennen dat ik nog niet de rust gevonden heb, die bij zo´n lang verblijf hoort. Het zwervende leven van het achterliggende halfjaar beviel me zó goed! Ans minder, daarom is het een eerlijke verdeling: zes maanden zwerven en zes maanden een vaste plek. Ik heb een van de fietsjes in elkaar gezet. We wandelen vanochtend langs een pad boven de haven en langs de rotsige kustlijn naar een tweede stadsstrandje, Kitroplatia Beach. Het is nog druk bezet met badgasten en ook de terrassen zitten aardig vol. Aan de haven drinken we koffie aan een tafeltje langs de muur van een traditioneel koffiehuis, waar oudere Grieken een groot deel van de dag vertoeven. We kijken naar de langsdrentelende toeristen. Je hoort veel Duits. Misschien is dat volgende week anders, als in ons land de herfstvakantie begint. Na een uurtje lopen we langs het beroemde binnenmeertje omhoog. De noordzijde van het meer wordt gevormd door een hoge rots en vandaar heb je een mooi uitzicht over het meer, de stad, de haven en de eilanden en bergen in de verte (foto hier). Als we ons omdraaien zien we een restaurant met erboven warempel de tekst: Hollands Restaurant "De Molen". (foto hier). Ach, als we heimwee krijgen kunnen we hier kroketten en frikandellen eten. En loempia´s.

Verderop proberen we tevergeefs bij een aantal banken onze resterende Turkse lira´s om te wisselen. Nee, dat kan hier niet, daarvoor moet u naar de Nationale Bank in Heraklion, is overal het antwoord. Welaan, het geeft niet, we wisselen ze over drie weken wel op Schiphol om in euro´s.

 

´s Middags doen we een ware siësta, zie je wel, het lukt ons wel om ons aan te passen. Daarna beoefen ik de vereiste computerhygiëne (updates downloaden, virusscanner laten lopen) Alles in orde. Lezen in Robin Lane Fox. Ik draai eindelijk weer eens klassieke muziek: Mozarts Symfonia concertante KV 364 en de aan hem toegeschreven K.App. C 14.01 (297b) met blazers, in de versie met klarinet. Terug naar boven