www.sailing-dulce.nl

Logboek 2009/1 (Malta>Çanakkale)

Órmos Valtou

Diep achterin de bochtige baai van Valtou. Rechts ligt Kiara voor anker (links ligt Ans voor anker))
Diep achterin de bochtige baai van Valtou. Rechts ligt Kiara voor anker (links ligt Ans voor anker))

Dinsdag 19-05-2009

Een gezellige avond, gisteravond in het restaurantje van onze haven met de crews van Kiara en Pegasus. Om niet opnieuw een eetfoto te plaatsen, maak ik een foto van de tere kleuren die de ondergaande zon over het water tovert (foto hier) We besluiten morgen met ze mee te varen naar een mooi, besloten baaitje aan de overkant, het vasteland van Griekenland. Volgens Fred - die er al vaker was - zijn daar flamingo´s te zien.

 

Vanochtend toppen we de watertanks af. Een nieuwe poging om de wasmachine te laten draaien met de generator aan, mislukt. Er is iets mis, want een jaar of wat terug was het geen probleem. Maar nu zakt de uitgangspanning terug tot onder 210V als de trommel van de wasmachine gaat draaien en vervolgens stopt de generator. Ik probeer toch nog iets constructiefs te doen en loop door de oude stad naar de vestiging van Wind Hellas. Daar ontmoet ik aanvankelijk weinig begrip. De Nederlandse dame is er helaas niet. Ze kijken mijn account na en zeggen doodleuk: u hebt het volledige bedrag van uw SIM-kaart opgebruikt. "In één uur?", vraag ik. Ja, zeggen ze, 40 euro. Hoe kan dat nou, zeg ik, ik had één kaart gekocht voor twee dagen mobiel Internet voor 10 €. Die is hier bij jullie geactiveerd. Daarnaast had ik een optie gekocht voor nog eens 7 dagen voor 30 €. Die heb ik nog niet eens geactiveerd! Ze zeggen, u hebt in één uur 1 Gigabyte opgemaakt. Dat kan helemaal niet, zeg ik, die dongle van mij kan zoveel niet eens in één uur verwerken, dit is niet acceptabel! Een patstelling. Ze gaan de Hollandse employé bellen. Na tien minuten is ze er en nu blijkt na ruggespraak en telefoontjes met het technisch centrum hoe het zit. Inderdaad heeft de Hollandse dame, die trouwens Willy heet, een fout gemaakt. Ze had per SMS op haar eigen mobiel telefoontje gevraagd mijn SIM-kaart te activeren maar niet op de bevestiging daarvan gewacht. Ze was nieuw en wist niet dat dat nodig was. Dus kreeg ik die bevestiging niet en werd mijn mobiel Internetverkeer afgerekend op het allerhoogste tarief. Na een uur was het op. Enfin, ik mag op Willy´s toestel de klantenservice bellen en samen leggen we het probleem voor. De klantenservice zegt dat ze een procedure zullen starten om me het bedrag van € 40 terug te geven. Morgen of overmorgen moet ik daarvoor bellen met mevrouw Saka. Juist. Nu moet ik nog wel mijn SIM-kaartje opwaarderen met 15€. Vooruit.

  

Het is 12 uur als ik aan boord terugkeer. Kiara en Pegasus zijn juist vertrokken van hun ligplaats in de oude haven, melden ze op VHF 77. We zeilen met een rustig windje NNW 2 - 3 op de genua de 12 mijl naar de overkant. Daar ankeren we 4 uur later diep achterin de  bochtige Órmos Valtou, een mijl af wat ten westen van Igoumenítsa, midden tussen de bossen. Zie foto hierboven. Een uurtje later SMS ik met het Griekse SIM-kaartje in mijn telefoon de code naar het servicenummer van Wind Hellas. Prompt komt er een Griekse tekst terug die ik maar voor de bevestiging houd. Als dit verslag mét foto´s op de website staat, dan is alles gelukt. Terug naar boven