www.sailing-dulce.nl

Logboek 2009/1 (Malta>Çanakkale)

Msida Marina, Malta (128)

Gisteravond een mooie zonsondergang. Avondrood, mooi weer aan boord, is het gezegde,maar vandaag hebben we weinig zon
Gisteravond een mooie zonsondergang. Avondrood, mooi weer aan boord, is het gezegde,maar vandaag hebben we weinig zon

Dinsdag 17-02-2009

De prachtige zonsondergang van gisteravond (foto hierboven) zou de voorbode moeten zijn van een mooie dag. Dat valt echter tegen. Het grootste deel van de dag is het vandaag grijs. Pas in de loop van de middag trekt de wolkenlaag weg en geeft ruimte aan de zon. De komende twee dagen kunnen we weer rekenen op harde tot stormachtige wind. De prestaties van vandaag? Ik breng ons buitenboordmotortje naar White Sails voor een servicebeurt. Het is het hobbybedrijfje, zoals hij het noemt, van de Nederlander Johan Huy die hier bijna dertien jaar geleden na een avontuurlijk leven neerstreek. Want voor het geld hoeft hij het niet te doen, zegt hij steeds. Ik kan me eerlijk gezegd leukere hobby´s voorstellen, maar ieder het zijne.

 

Ik had destijds, vóór ons vertrek, ook de Internet-domeinnaam tomzijlstra.nl bij Hostnet laten registreren. Ik had er verder geen plannen mee (en nog niet) maar je weet het maar nooit. Stel je voor dat de recessie zó sterk doorzet dat de pensioenen drastisch verlaagd moeten worden. Daar wordt al over gesproken. Dan moet ik me misschien weer als interim-manager gaan verhuren. Een eigen website is dan handig. Vandaag verhuis ik de registratie voor de overzichtelijkheid naar Maakum en maak er een (kleine) website van die verwijst naar deze. Overigens is daar de nieuwe Maakum-versie al ingevoerd. Daardoor kun je een bredere website maken. Binnenkort kan dat ook bij deze, als ik het goed begrijp.

 

Ernst Steinmeier van de Zeilen-redactie mailt dat het artikel dat ik dit najaar schreef over onze ontmoeting in september met een afgeladen en uit de koers geraakt migrantenschip tussen Lampedusa en Malta, in de planning staat voor publikatie in het april- of mei-nummer van Zeilen. Vanavond gaan we met Josje van de Mermaid naar een uitvoering van de Messiah van Händel in het oude baroktheater Manoel Theatre in Valletta.

Terug naar boven